چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم؟ | مهم ترین دلایل و راه حل آنها
اینکه چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم، همواره از سوالات چالش برانگیز بر سر راه بسیاری از زبان آموزان به خصوص آنهایی است که قصد یادگیری زبان انگلیسی در کوتاهترین زمان را داشته که اغلب هم جواب درست و مشخصی برای آن پیدا نمیکنند.
اگر در هر مقطعی از زندگی خود تصمیم گرفتهاید که آموزش زبان انگلیسی را شروع کنید و حتی در کلاس های خصوصی یا گروهی شرکت کرده و پس از گذشت مدتی به این پی برده که ادامه دادن این مسیر وقت تلف کردن است و بی انگیزه شده اید، به شما اکیدا توصیه میکنم تا این مطلب را تا انتها بخوانید تا پاسخ سوالی که در ذهن خود دارید را، همین امروز بیابید و حتی تصمیم بگیرید تا پرقدرت تر از قبل برای یادگیری این زبان بینالمللی و البته در مسیر درست آن تلاش کنید.
در ادامهی مقاله میخواهیم مهم ترین دلایل عدم یادگیری زبان انگلیسی و راه حل های عملی آنرا بررسی کنیم. فقط کافیست تا چند دقیقه زمان اختصاص داده و این مقاله را حتما تا انتها بخوانید.
چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم؟ چون لغات انگلیسی را به صورت مجزا حفظ میکنید!
واژگان و گرامر هر زبان مانند زبان انگلیسی، دو رکن اساسی یادگیری هر زبان است. اما برای اینکه یادگیری کاملا اثر بخش و مفید باشد، باید راهها و شیوه های درستی را برگزینیم.
در ابتدا باید بگویم که برخورداری از یک دایره واژگان مناسب، چه در هنگام صحبت کردن و چه در نوشتار، به شما این امکان را میدهد تا راحت تر، سریعتر و دقیق تر منظور خود را به مخاطب خود برسانید و ارتباط قوی تری صورت بگیرد.
اما سوال اصلی این است که چطور دایره واژگان خود را به طور اصولی افزایش دهیم تا بتوانیم از آنها به طور کاربردی استفاده نمائیم.
احتمالاً به یاد می آورید که در دوران مدرسه و یا حتی دانشگاه، لیستی از لغات انگلیسی که هیچ گونه ارتباط معنایی با یکدیگر نداشته در قالب یک درس قرار میگرفتند و مجبور بودیم این لیست لغات را آنقدر بخوانیم و تکرار کنیم تا بلکه بتوانیم از آنها در هنگام مکالمه استفاده نمائیم. و متاسفانه هیچ وقت نیز موفق به استفاده صحیح و روان از آنها در مکالمات خود نمیشدیم.
محققان طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که یادگیری لغات در قالب جمله و محتوا به جای یادگیری آنها به صورت مجزا، به شما این امکان را میدهد تا به راحتی آنها را آموخته، به خاطر بسپارید و در مکالمات انگلیسی خود از آنها استفاده نمائید.
پس به جای حفظ کردن لیستی از لغات، به خواندن متون انگلیسی در کتاب های مختلف پرداخته و لغات آنهارا استخراج کنید. این کتابها در واقع میتوانند هم شامل کتب درسی و آموزش زبان انگلیسی باشند و هم کتابهایی که فقط به زبان انگلیسی بوده و جنبه ی آموزش زبان ندارند؛ مانند رمان ها.
در واقع با این کار، هر کدام از کلمات انگلیسی را سر جای خود میآموزید. فایده دیگر این کار این است که طریقه استفاده کردن صحیح از آن لغت در جمله را نیز همزمان آموخته و بنابراین میتوانید از لغات مذکور، حین مکالمات خود استفاده نمائید.
به طور مثال بعد از یادگیری واژه noisy به معنی پر سر و صدا و شلوغ، حالا یک مثالی برای خودتان بزنید که در زندگی روزمره شما وجود دارد. مثلا بگویید : My neighbor is really noisy؛ چرا که به احتمال زیاد پر سر و صدا بودن همسایه تان را فراموش نمی کنید!
یکی دیگر از روشهای صحیح و بسیار موثر یادگیری لغات انگلیسی، گروهبندی کردن آنهاست. این گروه بندی میتواند بر اساس موضوعات مختلف، واژگان مترادف، متضاد ها و غیره باشد؛ مثلاً می توانیم لغات مربوط به نسبت های خانوادگی را در کنار هم یاد بگیریم؛ با این کار، یک دسته بندی مشخص در ذهن ما ایجاد شده و یادگیری و البته به خاطر سپردن لغات را برای ما بسیار راحت تر می کند؛ مثلاً به لغات زیر توجه کنید :
mother / father / brother / sister / son / daughter / grand mother/ grand father /uncle / aunt / cousin / mother in law / sister in law / father in law / brother in law
حال که این لغات را در قالب یک لیست لغات به هم مرتبط آموخته اید وقت آنست تا با آنها جمله سازی نموده و ملکه ذهن خود کنید؛ باید خدمتتان عرض کنم که این کار معجزه میکند! پس در انجام آن درنگ نکنید. به مثال زیر توجه کنید:
I really love my mother even more than my father. I have two brothers and one sister. Unfortunately, I have no uncle but I have three aunts and I really like them. I lost my grand mother four years ago. I am not married now but in the future, I really like to have an lovely brother in law
تمام جملات بالا ساختگی بوده و واقعیت ندارند و آنهارا حین نوشتن این مقاله و به صورت بداهه گفتهام! چون راست و دروغ آنچه میگویید مهم نیست! مهم آن است که صحبت و جمله سازی کنید.
با رعایت و انجام نکاتی که در بالا گفته شد، مطمئن باشید که در کمترین زمان، در توان مکالمه خود پیشرفت بسیار زیادی را ایجاد میکنید و بعد از آن است که میتوانید در مکالمه کردن حرفهای شده و حتی از پس یک مکالمه انگلیسی در سفر خارجی نیز برایید.
به نظر من برای یک زبان آموز هیچ چیز لذت بخش تر از این نیست که بتواند در دنیای واقعی و با افرادی که انگلیسی، زبان مادریشان است، یک مکالمه روان انگلیسی داشته باشد.
برای یادگیری گرامر انگلیسی تمرین حل میکنید!
تقریباً تمام افرادی که حتی یک بار در زندگی خود تصمیم گرفتنهاند تا زبان انگلیسی را یاد بگیرند، صرف نظر از اینکه در کلاس آموزش زبان شرکت کرده باشند و یا به صورت خودخوان دست به یادگیری زبان انگلیسی زده باشند، با معضلی به نام گرامر و دستور زبان مواجه شدهاند. در واقع یکی از دلایل عدم یادگیری زبان انگلیسی، همان عدم توانایی در یادگیری صحیح گرامر است.
پیشتر گفتیم که دستور زبان و گرامر، یکی از ارکان اساسی یادگیری هر زبانی مانند زبان انگلیسی است؛ در نتیجه باید به دنبال بهترین شیوه یادگیری گرامر انگلیسی باشیم.
حل تمرینات متعدد و طاقتفرسا، حفظ کردن فرمول جملات و ساختار ها در زمانهای مختلف و یا حتی بارها نوشتن از روی جملات متفاوت، هیچکدام نمی تواند به ما در یادگیری گرامر انگلیسی کمک کند. به خصوص در رابطه با گرامر هایی که در ابتدای یادگیری برای زبان آموزان ملموس نبوده و موجب سردرگمی آنها میگردد؛ مثل زمان حال کامل present perfect
پس راه حل چیست؟!
بهترین و سریع ترین راه یادگیری گرامر انگلیسی آن است که در وهله اول، به جای حفظ کردن، کاربرد درست آنها را بیابیم و آنها را در موقعیت ها و زمانهای مختلف به کار گیریم. بدین منظور باید تلاش کنید تا از هر آنچه که یاد می گیرید چه در بحث گرامر و چه لغات جدیدی که به تازگی آموختهاید، در مکالمات روزمره خود استفاده کنید.
ادامه این مسیر تأثیر شگفت انگیزی را در یادگیری زبان انگلیسی برای شما خواهد داشت. بعد از آن احتمالا به جای سوال چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم، سوال جدیدی در ذهنتان ایجاد میگردد : چطور انقدر سریع زبان انگلیسی را یاد میگیرم؟؟
به اینگونه که بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، آموخته های شما ملکه ذهنتان می شود و حین صحبت کردن و یا نوشتن، آنهارا به درستی استفاده مکنید؛ بدون اینکه حتی به کاربرد صحیح آنها فکر کرده باشید!
حال می خواهیم با هم بررسی کنیم تا چگونه می توانیم ساختارهای گرامری که می آموزیم را به درستی به کار برده و بتوانیم با خود و یا دوستان خود، مکالمه روان انگلیسی داشته باشیم.
شاید بگویید من تسلط بالایی به مباحث گرامری نداشته و فقط با گرامر های سطح پایین آشنایی دارم و در نتیجه نمی توانم از آنها برای صحبت کردن استفاده کنم؛ ولی اجازه دهید تا من با شما کاملاً مخالفت کنم! در واقع میخواهم به شما بگویم تا چگونه می توانید با ساده ترین مباحث گرامری، برای مدت ها صحبت کنید و گرامری که آموخته اید را ملکه ذهن خود کنید. به عنوان مثال افعال to be را که شامل am/is/are میباشد را آموخته اید.
میدانید که برای معرفی و بیان ویژگی های شخصیتی خودمان و یا دوستان، آشنایان، اعضای خانواده و هر کس دیگری میتوانیم از این افعال استفاده کنیم. همانطور که گفتیم، وقت آن است که در مکالمات با دوستان و یا حتی حرف زدن با خودتان از این ساختار های گرامری استفاده نمائید.
در مثال زیر یک نمونه معرفی خود به زبان انگلیسی، که در آن فقط از افعال to be استفاده شده است را میبینیم.
I am Sarah. I am 20 years old. I am an university student. I am a kind and energetic girl but my sister is not kind. Her name is Sahar and she is older than me. She is married but I am single. Her husband is Ali. Ali is 27 years old. He is an engineer. They are very happy together
همانطور که دیدید در تمام جملات بالا فقط از فعل to be استفاده شده است. پس این بهانه که هنوز چیزی یاد نگرفتهام که بخواهم از آن استفاده کنم درست نیست!
حال فرض کنیم که زمان حال ساده simple present را نیز آموختهاید. می توانید بی نهایت جمله بسازید و با آنها صحبت کنید. منظور از زمان حال ساده simple present، همان شکل ساده افعال اصلی مانند come/go/eat/walk/sleep/have و… است.
یادتان نرود که برای اسامی مفرد و همچنین ضمایر she/he/it، یک s در انتهای فعل باید اضافه کنید. میتوانید برای بیان و توضیح فعالیت های روزانه خود و اطرافیانتان، از این دسته از افعال استفاده کنید و همانطور که گفتیم بی نهایت جمله بسازید؛
مثلاً میتوانید صبح ها تنها 10 یا 15 دقیقه زودتر از خواب بیدار شده و شروع به توصیف فعالیت هایی کنید که در همان روز قصد انجام آنها را دارید؛ به راحتی می توانید از فعل حال ساده simple present، به این منظور استفاده نمائید.
I wake up at seven everyday. I wash my hands and my face then make my breakfast. I exercise for half an hour then eat my breakfast. After that, I get dressed. I drive to work at eight. I get to work at nine. I finish work at four and come back home. Then I take a shower and rest for an hour. I have my dinner at nine
نوشتهی بالا را با ارائهی جزئیات دقیق تر میتوانید برای مدت ها ادامه داده و با خود مکالمه نمائید.
مرتبط بخوانید : چگونه زبان انگلیسی را فراموش نکنیم؟
چرا زبان انگلیسی یاد نمیگیریم؟ چون استمرار ندارید!
حتماً بارها شنیده اید زبان انگلیسی فرّار است؛ متاسفانه همین طور است و برای رسیدن به سطوح بالا در هر زبان مانند زبان انگلیسی و روان صحبت کردن آن نیاز دارید تا مستمر آن را تمرین و تکرار کنید. در مقاله تقویت سریع لیسنینگ انگلیسی، اهمیت استمرار و تاثیرات شگفت انگیز آنرا توضیح دادیم.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که به طور مثال اگر می توانید در هفته 7 ساعت را به مطالعه زبان انگلیسی اختصاص دهید، به جای آن که دو مرتبه و هر بار سه و نیم ساعت مطالعه کنید، بهتر است هر روز 60 دقیقه برای این کار زمان بگذاریم.
البته به یاد داشته باشید که تمرین کردن صرفاً به این معنا نیست که پشت میز خود بنشینید و شروع کنید به مطالعهی کتابها و دقیقاً راس زمان مشخصی مطالعه خود را تمام کرده و بلند شوید به کارهای دیگر خود بپردازید. اگر قرار باشد هر روز این کار را انجام دهید کسل کننده خواهد بود و احتمالا پس از گذشت چند روزی این کار را ترک میکنید و دوباره مجبور به پرسش سوال تکراری چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم از خود خواهید بود.
به همین خاطر بهتر است روند یادگیری زبان انگلیسی را برای خود جذاب کنیم. برای این کار می توانید فیلم ببینید یا آهنگ مورد علاقه تان را گوش کنید، در مورد موضوعات مختلف مطلب بخوانید و یا با دوستان خود صحبت کنید و سعی کنید هر آنچه که اخیراً یاد گرفتهاید را حین مکالمه خود استفاده کنید و حتی در آن زمان هم از دوست خود نکته، لغت و یا مطلب جدیدی یاد بگیرید.
اگر اعتماد به نفس ندارید یادگیری زبان انگلیسی سخت میشود!
گاهی اوقات زبان آموزان، سطح نسبتا بالایی از دانش زبانی را برخوردار بوده و کاملا میتوانند از دانش خود در نوشتن استفاده کنند و یا وقتی متنی را میخوانند به راحتی آن را درک میکنند و مفهوم و منظور نویسنده را در مییابند اما وقتی میخواهند صحبت کنند، حسی به مانند ترس و اضراب تمام وجودشان را فرا گرفته و در نتیجه قادر به تکمل به زبان انگلیسی نخواهند بود. گویی که تمام آموخته های خود را فراموش کردهاند.
در واقع مشکل اصلی را میتوان عدم اعتماد به نفس و یا ترس از اشتباه کردن نامید. عدم وجود اعتماد به نفس موجب میشود تا فرد به جای تلاش جهت یادگیری، مدام از خود بپرسد که چرا زبان انگلیسی را یاد نمیگیرم و هیچ گاه جوابی برای آن پیدا نکند.
طبق تعریف لغتنامه کمبریج، اعتماد به نفس یعنی داشتن باور به توانایی های شخصی خود؛ این توان میتواند همان مکالمه به زبان انگلیسی باشد.
هیچ اهمیتی ندارد که اگر حین مکالمه به انگلیسی اشتباه کنید. لطفا به ترس خود غلبه کرده و با اعتماد به نفس سخن بگوئید. حتی اگر اعتماد به نفس کافی ندارید، آنرا به خود تلقین کرده و با خود بگویید که من اعتماد به نفس بالایی دارم و میتوانم به انگلیسی صحیت کنم. هر جایی هم دلم بخواهد اشتباه میکنم و به کسی مربوط نمیشود!! چون میدانم که بعد از مدتی به مرور به اشتباهات خود پی برده و آنهارا اصلاح مینمایم.
همین جا به شما اطمینان میدهم که اگر با اعتماد به نفس سخن بگویید و همزمان مثلا اشتباه گرامری نیز داشته باشید، افراد شنونده به علت اعتماد به نفس شما هنگام مکالمه انگلیسی، حتی متوجه خطا های شما نخواهند شد و شما را تحسین نیز خواهند نمود!
پس حتی اگر احساس میکنید که اعتماد به نفس کافی ندارید، به خود تلقین کنید که فردی با اعتماد به نفس بالا هستید! مطمئن باشید اثر خواهد کرد!
بی هدف بودن، از مهم ترین دلایل عدم یادگیری زبان انگلیسی!
نه تنها در بحث یادگیری زبان انگلیسی بلکه در هر زمینه و تخصصی در زندگی، مشخص کردن هدف الزامیست. این هدف است که باعث میشود انگیزه خود را حفظ نموده و از مسیر درست منحرف نشویم.
برای یادگیری یک زبان دوم به خصوص زبان انگلیسی اهداف و دلایل متعددی وجود دارد. البته هر شخصی ممکن است اهداف متفاوتی با دیگری داشته باشد؛ یافتن فرصت های شغلی مناسب تر، مهاجرت، اخذ پذیرش دانشگاه های معتبر خارجی، ایجاد رابطه با افراد از کشورها و فرهنگهای متفاوت، علاقه شخصی به یادگیری زبان انگلیسی، فهمیدن مجلات، روزنامه ها و فیلم های زبان اصلی و غیره میتواند از اهداف یادگیری زبان انگلیسی باشد.
ولی موضوعی که اهمیت دارد، هدفمند بودن است صرفنظر از اینکه هدف شما چیست. فرد هدفمند زمانی که با سوال چرا انگلیسی یاد نمیگیریم مواجه میشود، به جای جا زدن و فراموش کردن اصل موضوع که همان یادگیری زبان انگلیسی است، به دنبال راه حل های اساسی میگردد؛ همچون مطالعهی مقاله های آموزش زبان انگلیشدان!
بنابراین پیش از آنکه کوچکترین قدمی برای آموختن زبان بردارید، هدفتان را مشخص کرده و سپس در جهت تحقق آن هدف با قدرت هر چه تمام تر تلاش کنید.
چون استعدادتان را نادیده میگیرید، نمیتوانید زبان انگلیسی را یاد بگیرید!
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که فکر میکنید استعداد یادگیری و آموختن زبان انگلیسی را ندارید، باید به شما بگویم : لطفا دست بردارید! یعنی چه که استعداد یادگیری زبان ندارم؟ این یک باور کاملا غلط است. بگذارید خیالتان را راحت کنم؛ زبان یک مهارت عمومی است و استعداد در آموختن آن، تاثیری چشمگیری ندارد.
ممکن است بگویید فوتبالیست های بسیاری زحمت میکشند و ولی هیچ کدام به خوبی رونالدو نیستند! حتی شاید ببشتر از رونالدو زحمت میکشند. خب این اگر تاثیر استعداد نیست پس چیست؟؟
پاسخ مهمی برایتان دارم. زبان انگلیسی یک مهارت عمومی است و یادگیری مهارت های عمومی آنچنان تحت تاثیر میزان استعداد قرار نمیگیرد و هیچگاه نمیتوانید آنرا با بوکس، فوتبال، بدنسازی، رانندگی و… مقایسه کنید. بله در مهارت رانندگی، استعداد با قدرت حرف اول را میزند! اصلا رانندگی باید در خونتان باشد! کاملا موافقم. ولی یادگیری مهارت های عمومی مانند یادگیری یک زبان جدید، از این قاعده مستثنا بوده و به میزان ناچیزی تحت تاثیر استعداد است.
امیدوارم مقالهی دلایل عدم یادگیری زبان انگلیسی و راه حل های ارائه شده در آن، بتواند به شما در مسیر آموختن زبان انگلیسی، یاری نماید.
سپاس ، خیلی مفید بود
با سلام
خیلی خوشحالیم که دوست داشتید 🙏🌹
دقیقا دو تا ازمشکلاتی که من داشتم رو گفتید ممنونم بابت راهنمایی مفیدتون
سلام چقدر عالی
خوشحالم که مفید بوده 🙏
چند وقتی هست که مطالعه ی زبان رو گذاشتم کنار
دقبقا به خاطر برخی از مسائلی که شما اشاره کردین متشکر از شما
سلام به شما
امیدوارم که این پست براتون مفیده بوده باشه و بتونید مجددا مطالعهی زبان رو از سر بگیرید.
موفق باشید
ممنونم از مقاله ی کاملا مفیدتون
تمام مشکلایی که فکر میکردم باعث میشن تا زبان انگلیسی رو یادنگیرم گفتین
که البته از این به بعد دیگه مشکل نیستن
سلام خواهش میکنم
خوشحالم که دوست داشتین
موفق باشید
سلام خیلی مفید بود دستتون درد نکنه
سلام. با تشکر از توجه شما 🙏
جذب مطالب جالبتون شدم
به نظر مفید هستن